Op vakantie tijdens ziekte zonder toestemming: ontslag op staande voet terecht?
ArbeidsrechtVacatures schrijven met AI: in 5 stappen naar een vloeiende tekstPersoneel werven & aannemen – onboarding CO2-rapportage en mobiliteitsbudgetArbeidsrechtThuiswerken in het buitenland: een vaste inrichting?ArbeidsrechtSalarisadministratie uitbesteden: 4 tips welke taken uit handen te geven
In tegenstelling tot wat sommige denken is salarisadministratie niet een take-it-or-leave-it concept. Jij beslist zelf welke taken je liever aan een ander overlaat en welke taken je liever in-house houdt. Dat gezegd, elk project begint bij het vaststellen van de scope. Om je te helpen bij die oefening hebben we wat tips opgesteld.
Hoe motiveer je werknemers om weer naar kantoor te komen?
Na het vervallen van de coronamaatregelen en het thuiswerkadvies, wordt er bij veel bedrijven weer verwacht dat medewerkers op de werkplek verschijnen. Niet alle werknemers staan te springen om terug naar kantoor te gaan. In dit artikel geven we je cruciale inzichten rondom thuiswerken en de terugkeer naar kantoor.
Coronasneltest belastingvrij vergoeden
Met ingang van 23 maart heeft het kabinet ook de laatste coronaregels afgeschaft. Het coronavirus is daarmee echter nog niet verdwenen. Werkgevers zullen zelf goed moeten nadenken hoe zij een al te hoge besmettingsgraad onder hun personeel kunnen voorkomen. Testen blijft in dat verband een goede methode. Wil je sneltesten of zelftesten vergoeden, omdat je van je medewerkers verwacht dat zij zich preventief testen voordat zij naar de werkvloer komen? Dat is natuurlijk mogelijk, maar is dit belast of onbelast?
Belastingheffing over spaargeld in strijd met het eigendomsrecht
Het aangifteseizoen voor de aangiften inkomstenbelasting is weer in volle gang. Belastingplichtigen met box 3 vermogen krijgen voorlopig, behoudens bijzondere omstandigheden, geen definitieve aanslagen. De Hoge Raad heeft namelijk geoordeeld dat het geldende stelsel uit box 3 in strijd is met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.
Communiceren over verloning: 5 tips
Verloning staat met stip op één als reden om bij een werkgever te blijven. Maar praten over loon is nog altijd taboe. Met deze 5 tips doorbreek je dat.
Een valse coronatest komt een werknemer duur te staan
Het is belangrijk dat een werkgever er vanuit kan gaan dat werknemers juiste informatie aanleveren. Of het nu gaat over de werkzaamheden, productiviteit of ziekmeldingen, het is goed om een vinger aan de pols te houden. De kantonrechter heeft recent uitspraak gedaan over een onjuiste ziekmelding met ontslag als gevolg.
Het is weer tijd voor de IB-aangifte
Het invullen van een aangifte inkomstenbelasting is niet voor iedereen gesneden koek. Aangiften dienen duidelijk, stellig en zonder voorbehoud te worden ingediend. Als er twijfel bestaat of men voldoende fiscale kennis, dan kan het raadzaam zijn om het opstellen van de aangifte inkomstenbelasting uit te besteden aan onze fiscalisten. Zo blijven aftrekposten waar recht op bestaat niet onbenut en wordt een hoop kostbare tijd bespaard.
Simpele tips om je Employer Branding te versterken
In een krappe arbeidsmarkt, is een sterk Employer Brand onmisbaar. Met sterke Employer Branding versterk je immers je positie als werkgever. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw organisatie onderscheidend is van de concurrentie?
Eigenrisicodrager met private uitvoerder? Vanaf 2022 aparte VCR
Vanaf 1 januari 2022 hoeft de verzekeringsmaatschappij van een eigenrisicodrager geen rekening meer te houden met het loon van de werkgever bij de berekening van de werknemerspremies en omgekeerd. Lees hier meer over in dit artikel.
Maak het regelen van geboorteverlof gemakkelijk voor je medewerkers
Is er een kindje in het gezin van je medewerker geboren? Dan kunnen ook partners geboorteverlof bij hun werkgever opnemen, waarbij het loon volledig wordt doorbetaald.
Mag ik mijn werknemers verplichten een corona zelftest te doen?
Mag een werkgever van zijn werknemers vragen om op bepaalde moment een zelftest te doen? Over deze vraag heeft Rechtbank Amsterdam zich op 14 december 2021 uitgesproken. Je lees de uitspraak in dit artikel.
ABU cao wijzigingen
Op 17 november 2021 is er een akkoord bereikt tussen verschillende vakbonden, waaronder ABU, FNV, CNV en De Unie over een nieuwe cao voor flexwerkers. Waar moeten werkgevers op gaan letten met de ingang van deze nieuwe cao? Dat lees je in dit artikel.