Hybride werken
Thuiswerken en op kantoor werken combineren is voor veel werkgevers een uitdaging. Hoe faciliteer je dit het beste en met welke wet- en regelgeving moet je zoal rekening houden?
Verkorte terugwerkende kracht van de Kaderovereenkomst: snellere actie vereist
Sinds de invoering van de Kaderovereenkomst meer dan een jaar geleden, hebben werknemers de mogelijkheid om tot 50% van de werktijd in het woonland te werken met behoud van de sociale zekerheid in het vestigingsland van de werkgever. De regeling die het mogelijk maakte om aanvragen met terugwerkende kracht van een jaar in te dienen, is per 1 juli afgelopen. Hier lees je wat dit betekent en welke stappen je moet ondernemen.
Nieuw in SD Worx | Cobra: De Mobiliteitsmeter voor de rapportage van werkgebonden personenmobiliteit
Vanaf 1 juli 2024 zijn bedrijven met 100 of meer werknemers verplicht om te rapporteren over het zakelijke verkeer en het woon-werkverkeer van hun werknemers. In dit artikel vertellen we je meer over de oplossing in onze HR- en salarissoftware voor de gegevensverzameling voor je CO2-rapportage.
Verhuiskostenvergoeding voor werknemers: voorwaarden en tips
Is jouw werknemer bereid om dichter bij het werk te gaan wonen? Dan kan je een belastingvrije verhuisvergoeding geven. Maar aan welke voorwaarden moet zo’n onbelaste vergoeding voldoen? Heeft jouw werknemer ook recht op een vrije dag om te verhuizen? Je leest het in dit artikel.
Thuiswerken in het buitenland: een vaste inrichting?
Thuiswerken is niet meer weg te denken uit de huidige samenleving. Heb je werknemers die in het buitenland wonen en thuiswerken? Dan kan er sprake zijn van een vaste inrichting in het buitenland. In dit artikel leggen we uit wat een vaste inrichting is, hoe het ontstaat bij thuiswerken in het buitenland en wat de afspraken hierover tussen Nederland en België zijn.
Op weg naar de afschaffing van de 30%-regeling?
De 30%-regeling voor ingekomen werknemers staat op het punt om ingrijpend te veranderen. Als de Eerste Kamer instemt, zal de 30%-regeling vanaf 1 januari aanstaande verder worden versoberd. De Tweede Kamer heeft namelijk twee amendementen aangenomen, die in dit artikel worden toegelicht.
Werknemers hebben nog steeds geen recht op thuiswerken
Het initiatiefwetsvoorstel “Werken waar je wilt” is door de Eerste Kamer verworpen. Dit betekent dat werkgevers een verzoek tot thuiswerken vrij eenvoudig kunnen afwijzen. In dit artikel nemen we je mee in de huidige regels voor verzoeken tot thuiswerken.
Optimaliseren van de digitale werknemerservaring: Do’s en Don’ts
Hoe kan je de digitale werknemerservaring verbeteren en welke valkuilen je moet vermijden om je HR-strategie te versterken en je personeel te ondersteunen?
De top 7 belangrijkste kostenbesparingen van gedigitaliseerde HR
Uit nieuw onderzoek van SD Worx blijkt dat 58% van de Europese bedrijven toegeeft dat ze nog een lange weg te gaan hebben om hun medewerkers een uitstekende digitale ervaring te bieden. Maar waarom al die haast? Omdat we zien dat langzaam (of helemaal niet) digitaliseren veel verborgen kosten met zich meebrengt. We zetten 7 kostenbesparingen van juist wél digitaliseren voor je op een rij.
Ga mee met de trend, de fiets is een blijvertje!
Op 3 juni is het Wereld Fietsdag, een goed moment om even stil te staan bij het fietsplan.
Update: thuiswerken in het buitenland
Als je in het ene land woont, maar in een ander land werkt, kan thuiswerken bepaalde consequenties hebben. De tijdelijke maatregel die in de coronajaren is ontstaan eindigt op 30 juni 2023 en daarom geven we je in dit artikel graag een update.
Fiets van de zaak: Soepeler fietsen naar het werk door aanpassing regels
Tips om een betere wielrenner te worden laten wij graag over aan Demi Vollering van Team SD Worx. Maar voor tips over een fiets van de zaak en de versoepelingen van dat beleid kun je uiteraard wél bij ons terecht. Je leest de tips in dit artikel. Meer weten over ons Advies Fietsplan of over de fiscale voordelen van fietsen naar je werk? Lees dan ook ons artikel "Ga mee met de trend, de fiets is een blijvertje"
Denk aan ‘salary split’ bij thuiswerken in het buitenland
Thuiswerken, dat heeft misschien wel evenveel voor- als nadelen. Fiscaal kan het soms gunstig uitpakken, maar als nadeel geldt ook dat veel dossiers een stuk complexer zijn geworden. In dit blogartikel zoomen we in op een casus van een werknemer die in het buitenland woont en werkt voor een Nederlandse werkgever.