Wil je advies over een fietsplan voor jouw organisatie?
Het Advies Fietsplan wordt aangeboden voor een bedrag van € 225 excl. 21% btw. Het genoemde consult met een van de fiscalisten is inbegrepen.
De fiets is een populair vervoersmiddel in Nederland en de interesse voor de fiets neemt alleen maar toe, zo blijkt uit onderzoek van de ANWB. Niet alleen voor recreatief gebruik, maar ook voor woon-werkverkeer wordt de fiets steeds vaker ingezet. Je mijdt overvolle treinen en bussen, je beweegt meer in plaats van dat je stilzit en het is bovendien beter voor het milieu.
In dit artikel lees je over het fietsplan en over de fiscale voordelen van fietsen naar het werk. Meer weten over de versoepelingen van het beleid rond de fiets van de zaak en over hoe om te gaan met reiskostenvergoeding? Lees dan ook "Fiets van de zaak: soepeler fietsen naar het werk door aanpassing regels".
Werkgevers hebben belang bij gezonde werknemers en tevens wil je natuurlijk niet dat jouw werknemers bijdragen aan de terug toenemende filedruk. Als duurzaamheid tot de kernwaarden van jouw onderneming behoort is dat nog een extra argument voor de fiets. Naast enkele praktische zaken, zoals de mogelijkheid om de fiets veilig te kunnen stallen en de mogelijkheid om zich op te kunnen frissen op het werk, zorgt een degelijk fietsplan ervoor dat jouw werknemers op de fiets naar het werk willen gaan.
Voor (erg) lange afstanden is de fiets wellicht geen optie, maar op het moment van schrijven pakt de helft van de werknemers nog steeds de auto voor een rit van 7,5 kilometer. Op basis een gemiddelde snelheid berekend door het CBS duurt deze rit ongeveer 30 minuten. Voor dergelijke afstanden is de fiets een prima alternatief voor de auto.
Terwijl de fiscale stimulans voor de elektrische auto (de komende jaren) verder afneemt, zijn er op dit moment volop mogelijkheden om het fietsen te stimuleren. Zo zijn er mogelijkheden om fietsen ter beschikking te stellen, al dan niet via een leaseconstructie, kun je fietsen vergoeden of verstrekken. Daarnaast kan je ook nog ondersteuning bieden bij de aanschaf van een (dure) fiets en zorgen voor een fiscaal milde financiering.
Help jij net als de wielrensters van Team SD Worx mee de gemiddelde snelheid te doen stijgen? Dat kan door je werknemers meer te laten fietsen via een degelijk fietsplan. Je bent helemaal up-to-date na het lezen van ons Advies Fietsplan. Je ontvangt niet alleen het advies, in een Teams-vergadering van 30 minuten beantwoordt een van onze fiscalisten aanvullend tevens eventuele aanvullende vragen.
Het Advies Fietsplan wordt aangeboden voor een bedrag van € 225 excl. 21% btw. Het genoemde consult met een van de fiscalisten is inbegrepen.
Een fietsplan, thuiswerkvergoeding of leaseauto, al deze onderdelen kunnen worden opgenomen in het mobiliteitsbudget. Het biedt werknemers de flexibiliteit om zelf te kiezen hoe ze naar het werk reizen en de mogelijkheid om thuis te werken. Het mobiliteitsbudget heeft invloed op het bruto netto inkomen van werknemers. Het is daarom belangrijk om te weten hoe je het mobiliteitsbudget moet verwerken in de loonbelasting.
Wil je meer weten over hoe een mobiliteitsbudget werkt, hoe je een mobiliteitsbudget kunt berekenen en welke voordelen het jou en jouw werknemers oplevert? Onze arbeidsjuristen hebben een gratis overzicht gemaakt om je op weg te helpen met het mobiliteitsbudget.
Jasper van den Bergen
Tax Consultant
Jasper van den Bergen is in ons Tax & Legalteam werkzaam als Tax Consultant. Hij studeerde Fiscaal Recht aan Tilburg University en is daarna werkzaam geweest bij diverse regionale accountants- en belastingadvieskantoren als belastingadviseur. Jasper heeft een focus op internationaal belastingrecht en deelt regelmatig zijn kennis in blog- en nieuwsbriefartikelen van SD Worx.