Salaris & beloning
Al meer dan 75 jaar is SD Worx een ervaren partner in loonverwerking – en alles wat daarbij komt kijken. We houden fiscale actualiteiten en technologische innovaties in salarissoftware dan ook scherp voor je in de gaten.
Te laat komen, een reden voor ontslag?
Het is natuurlijk erg vervelend als een werknemer (regelmatig) te laat komt. Als werkgever moet je op de aanwezigheid van een werknemer kunnen rekenen. Bovendien: afspraak is afspraak. Hoe ga je dan om met een werknemer die regelmatig te laat komt? Je leest het in dit artikel.
Kerstpakket aan anderen dan eigen werknemers, een fiscale verrassing?
Het is weer het einde van het jaar en dat betekent dat veel werknemers een kerstpakket ontvangen. Dat is altijd een heugelijk moment. Werkgevers doen hun uiterste best om werknemers ieder jaar opnieuw te verrassen. Lees in dit artikel meer over het fiscale aspect.
Betaald ouderschapsverlof – een terugblik op dit jaar
Sinds 2 augustus dit jaar kunnen werknemers betaald ouderschapsverlof opnemen. Inmiddels zijn we al een aantal maanden op weg en hebben we de nodige vragen van werkgevers mogen beantwoorden. In dit artikel blikken we terug op een paar veelgestelde vragen.
Compensatie voor parttimer die vrije feestdag misloopt?
Inmiddels komt men langzaam in de kerststemming en staat de jaarwisseling voor de deur. Rond de feestdagen kan een discussie ontstaan omtrent compensatie voor parttimers die vrij zijn op een feestdag. Hoe moet je als werkgever hiermee omgaan? Je leest het in dit artikel.
Een geschenk is niet altijd loon
Alles wat een werknemer krijgt omdat hij of zij in dienst is, valt in beginsel onder loon. Bepaalde vergoedingen en verstrekkingen vallen daar echter niet onder, omdat deze simpelweg buiten de arbeidsrelatie vallen. In een besluit is opgenomen welke kleine geschenken door de Belastingdienst niet aangemerkt worden als loon. Lees in dit artikel meer over deze attenties.
Hoe trek je gespecialiseerd talent aan?
Ondanks dat we al enkele jaren spreken over krapte op de arbeidsmarkt, lijkt dit zich steeds heviger te ontwikkelen en dan vooral richting de gespecialiseerde sectoren die op zoek zijn naar complexere profielen. We kunnen dus gerust spreken over een ware talentencrisis. Hoe zijn we in deze talentencrisis beland en wat kun je doen om gespecialiseerde talenten aan te trekken?
Antwoord op 5 veel gestelde vragen over het betaald ouderschapsverlof
Vanaf 2 augustus 2022 wordt het ouderschapsverlof deels betaald. Van de in totaal 26 weken kan de werknemer voor 9 weken een uitkering krijgen. Natuurlijk roept dit allerlei vragen op! Lees hier de antwoorden op de 5 veel gestelde vragen over het betaald ouderschapsverlof.
Communiceren over verloning: 5 tips
Verloning staat met stip op één als reden om bij een werkgever te blijven. Maar praten over loon is nog altijd taboe. Met deze 5 tips doorbreek je dat.
Het is weer tijd voor de IB-aangifte
Het invullen van een aangifte inkomstenbelasting is niet voor iedereen gesneden koek. Aangiften dienen duidelijk, stellig en zonder voorbehoud te worden ingediend. Als er twijfel bestaat of men voldoende fiscale kennis, dan kan het raadzaam zijn om het opstellen van de aangifte inkomstenbelasting uit te besteden aan onze fiscalisten. Zo blijven aftrekposten waar recht op bestaat niet onbenut en wordt een hoop kostbare tijd bespaard.
Maak het regelen van geboorteverlof gemakkelijk voor je medewerkers
Is er een kindje in het gezin van je medewerker geboren? Dan kunnen ook partners geboorteverlof bij hun werkgever opnemen, waarbij het loon volledig wordt doorbetaald.
Het mobiliteitsbudget, hét alternatief voor de heilige koe?
Hybride werken en digitalisering zorgen voor veranderend reisgedrag. Je kunt als werkgever tegemoet komen aan het veranderende reisgedrag met een mobiliteitsbudget. Door het slim gebruiken van het mobiliteitsbudget, kun jij je werknemers meer bieden tegen dezelfde kosten. Lees meer over dit onderwerp.
Ontslag wegens een combinatie van redenen: wat is er mogelijk?
Sinds de introductie van de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) op 1 januari 2020 is het voor werkgevers mogelijk om verschillende wettelijke ontslagredenen te combineren, en zo tot een ontbinding van de arbeidsovereenkomst te komen. Wij gingen voor je na wat wel en niet mogelijk is.