1. Home>
  2. Nieuws>

Arbeidsrecht

Blijf bij met de actuele Nederlandse wet- en regelgeving: onze arbeidsjuristen delen hier praktische tips en nieuws, en vertalen nieuwe regelgeving voor je naar toepasbare inzichten.

vrouw achter tablet
Contenttypes
Mensen in overleg
Blogartikel

Gebruik van de 30%-regeling voor ingekomen werknemers

Wat zijn de voorwaarden en vereisten voor het gebruik van de 30%-regeling voor ingekomen werknemers? Lees over de aanwerving uit het buitenland, bepaling van de woonplaats en recente juridische uitspraken.

By Jasper van den Bergen22-6-2023
Oudere vrouw met stapel papieren
Blogartikel

De voordelen van het in dienst nemen van AOW-gerechtigde werknemers

Door de krappe arbeidsmarkt is het lastig om nieuw personeel te werven. In de zoektocht naar personeel wordt de AOW-gerechtigde werknemer vaak over het hoofd gezien. Een AOW-gerechtigde werknemer in dienst houden of juist aan nemen kan een oplossing zijn voor personeelstekort. In dit artikel bespreken we de 6 belangrijkste arbeidsrechtelijke en financiële voordelen van het in dienst hebben van een AOW-gerechtigde werknemer. 

23-5-2023
creditcard in tropische omgeving
Blogartikel

Uitbetaling vakantiegeld: het is er weer tijd voor!

Bij veel bedrijven wordt in mei het vakantiegeld uitbetaald. Een extraatje bovenop je maandelijkse salaris waar veel mensen blij van worden, vooral met de zomervakantie in het vooruitzicht. Maar hoe wordt het vakantiegeld eigenlijk berekend? Wanneer krijg je het uitbetaald? En hoeveel houd je uiteindelijk over na belastingen?

By Ralph Koks23-5-2023
Thuiswerken in het buitenland
Blogartikel

Update: thuiswerken in het buitenland

Als je in het ene land woont, maar in een ander land werkt, kan thuiswerken bepaalde consequenties hebben. De tijdelijke maatregel die in de coronajaren is ontstaan eindigt op 30 juni 2023 en daarom geven we je in dit artikel graag een update.

By Jasper van den Bergen19-4-2023
Bovenwettelijke vakantiedagen
Blogartikel

(Boven)wettelijke vakantiedagen verjaring: hoe zit het precies?

Het voorjaar hangt in de lucht! Het is weer langer licht en er is warmer weer op komst. Op naar de lange feestdag-weekenden en uiteindelijk: de zomervakantie! De ene na de andere vakantie-aanvraag stroomt binnen, maar hoe zit het met het vakantiesaldo?

By Marie-José Witkop18-4-2023
no-alt
Blogartikel

Stijgend aantal reorganisaties in 2023

Alles is duurder geworden de afgelopen tijd. Tegelijkertijd neemt in diverse branches de vraag naar bepaalde producten of diensten af. Er ontstaat een financieel ongezonde situatie en er moet bezuinigd worden. Wat komt er kijken bij ontslag in een reorganisatie? Lees het in dit artikel.

17-3-2023
no-alt
Blogartikel

Voorkom onzekerheid en hoge kosten: laat een CAO-check uitvoeren!

In Nederland kennen we meer dan 1000 CAO’s, waarvan ongeveer 250 verschillende bedrijfstak-CAO’s. Het resterende deel geldt voor afzonderlijke ondernemingen. Benieuwd wat er komt kijken bij een CAO-check? In dit artikel zoomen wij in op de essentie van een CAO-check.

16-2-2023
no-alt
Blogartikel

Wel of geen studiekosten terugbetalen?

Als werkgever vind je het belangrijk dat je werknemers zich blijven ontwikkelen, zodat hun vaardigheden en kennis aansluiten op hun werk. Dan rijst vaak al snel de vraag, wie betaalt deze studiekosten? Je leest het in dit artikel.

16-2-2023
no-alt
Blogartikel

Denk aan ‘salary split’ bij thuiswerken in het buitenland

Thuiswerken, dat heeft misschien wel evenveel voor- als nadelen. Fiscaal kan het soms gunstig uitpakken, maar als nadeel geldt ook dat veel dossiers een stuk complexer zijn geworden. In dit blogartikel zoomen we in op een casus van een werknemer die in het buitenland woont en werkt voor een Nederlandse werkgever.

By Jasper van den Bergen19-1-2023
no-alt
Blogartikel

Tweede Kamer akkoord met invoering nieuwe pensioenwetgeving

De datum van invoering van de nieuwe pensioenwetgeving lijkt, na een paar keer uitstel, nu uiteindelijke vast te staan. De Tweede Kamer ging in december akkoord met invoering op 1 juli 2023. Wat betekent dit voor jou? Je leest het in dit artikel.

19-1-2023
no-alt
Blogartikel

Gedragscode / Antidiscriminatiebeleid

Discriminatie wordt gezien als een vorm van psychosociale arbeidsbelasting (PSA), waardoor je als werkgever verplicht bent om discriminatie in jouw organisatie aan te pakken. In dit artikel geven we tips om discriminatie op de werkvloer aan te pakken als werkgever.

17-1-2023
no-alt
Blogartikel

Te laat komen, een reden voor ontslag?

Het is natuurlijk erg vervelend als een werknemer (regelmatig) te laat komt. Als werkgever moet je op de aanwezigheid van een werknemer kunnen rekenen. Bovendien: afspraak is afspraak. Hoe ga je dan om met een werknemer die regelmatig te laat komt? Je leest het in dit artikel.

16-1-2023