1. Home>
  2. Nieuws>

Software & automatisering

SD Worx ondersteunt je met slimme, gebruiksvriendelijke digitale oplossingen. We delen graag de laatste innovaties en tips met je om je werkprocessen zo effectief mogelijk in te richten.

mannen en vrouw achter laptop
Contenttypes
digitale werknemerservaring
Blogartikel

Optimaliseren van de digitale werknemerservaring: Do’s en Don’ts

Hoe kan je de digitale werknemerservaring verbeteren en welke valkuilen je moet vermijden om je HR-strategie te versterken en je personeel te ondersteunen? 

11-9-2023
Ad hoc rapporten
Blogartikel

Nieuw in de HR- en salarissoftware van SD Worx: zelf gemakkelijk rapportages maken

Elke HR-afdeling kent het. Er wordt gevraagd of je even snel ‘een lijstje kunt draaien van X’, of ‘een overzichtje over Y’. Denk aan vragen als ‘wat is de gemiddelde leeftijd per team?’ of ‘welke oproepkrachten zijn er dit jaar in dienst gekomen?’

In de HR- en salarissoftware van SD Worx vind je weliswaar veel standaard overzichten, maar vaak heb je nét even andere variabelen nodig. Daarom heeft SD Worx vorig najaar een volledig vernieuwde rapportagemogelijkheid gelanceerd: Ad hoc rapporten. Met Ad hoc rapporten kun je handige overzichten naar keuze maken en exporteren naar Excel.

25-7-2023
internationale payroll
Blogartikel

Uitbesteding van Internationale Payroll: Jouw complete gids

Outsourcing is een veelvoorkomend begrip in de bedrijfswereld. Maar vaak is er onduidelijkheid over wat payrolloutsourcing inhoudt en hoe het op internationaal niveau werkt. In deze gids bieden we duidelijke inzichten en belangrijke tips over verschillende vormen van payroll outsourcing.

18-7-2023
Cobra als HR-platform
Blogartikel

SD Worx HR & Salaris als startpunt voor alle tools

Je HR- en salarisapplicatie als startpunt voor alle tools waarmee je op jouw afdeling werkt. Eén plaats om in te loggen en om met je medewerkers te delen. Dat is waar SD Worx zich in specialiseert, want SD Worx HR & salaris, voorheen Cobra, is bij uitstek geschikt om te koppelen met andere oplossingen. SD Worx heeft namelijk een eigen team van api-experts in huis dat continu nieuwe koppelingen ontwikkelt. Daardoor kan onze software met vrijwel ieder systeem praten, en is het ook mogelijk om speciale tegels van externe partners aan het menu toe te voegen. 

19-6-2023
SD Worx - medewerkers ontspannen
Blogartikel

Boost je employer branding: eerst de basis HR-elementen op orde

Til je employer brand naar nieuwe hoogten. Creëer een werkplek waar mensen dolgraag willen zijn en trek de beste getalenteerde professionals aan!

8-6-2023
vrouw lacht bureau witte blouse
Blogartikel

Tijd- en urenregistratie om je meest complexe loonprocesssen te versimpelen

Veel HR-teams hebben het ‘goed regelen van tijd- en urenregistratie' ver bovenaan de priolijst voor 2023 hebben staan. Uit onze Payroll Proficiency Index 2023 blijkt dat maar liefst 45% van de Europese bedrijven ‘tijd- en urenregistratie’ als een van hun top 5 meest complexe payroll-subprocessen beschouwt. Hoe slaag je erin een vlekkeloze tijd- en urenregistratie bij te houden in zo'n dynamische bedrijfsomgeving? Door HR-technologie te omarmen. Ons advies: let op deze 5 belangrijke kenmerken.

13-4-2023
no-alt
Blogartikel

Tijdregistratie anders bekeken: 3 voordelen voor jou en je medewerkers

Voor een helder overzicht van de productiviteit, beschikbaarheid, werkdruk en rendabiliteit van je team is goed timemanagement onmisbaar. Lees in dit artikel hoe je hierop in kan spelen.

21-3-2023
Zandloper op bureau
Blogartikel

Tijdregistratie als tool voor een gezonde werk-privé balans

De strakke werkschema’s van vroeger hebben plaatsgemaakt voor meer flexibiliteit. Maar om de balans tussen werk en privé te behouden, is het van vitaal belang dat werknemers hun werktijd bijhouden. Tijdregistratie maakt dat mogelijk. Lees meer in dit artikel. 

13-5-2022
digital
Blogartikel

Digitale transformatie 2.0: het gaat allemaal om de EX factor

Twee resultaten van onze jaarlijkse werknemers onderzoek ‘The Future of People and Work’ vielen gelijk op. Om te beginnen, digitale transformatie is een veel grotere hr-prioriteit voor Europese bedrijven dan vorig jaar. En als tweede, ongeveer een derde van de 2,746 geïnterviewde hr-verantwoordelijken zien employee experience (EX) als een van de top vijf uitdagingen voor de toekomst. Dus waarom niet twee vliegen in een klap slaan? 

9-12-2021
Vrouw achter computer
Blogartikel

De menselijke factor is onmisbaar in HR en payroll

Digitalisering en automatisering gaan hand in hand met salarisadministrateurs.

Iedere maand staat het salaris weer op tijd klaar voor alle medewerkers. Die soepele verwerking wordt onder andere mogelijk gemaakt door de salarisadministrateur. Maar met de digitalisering en automatisering van HR en payroll verandert ook de rol van de salarisadministrateur. Dat brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee.

27-9-2021
Nl_blog_HR_1200x800
Blogartikel

Tips om je HR-bedrijfsprocessen efficiënter te maken

Of het nu gaat om het verwerken van de salarisadministratie of het werven van nieuwe toptalenten, als HR-professional ben je verantwoordelijk voor veel verschillende HR-bedrijfsprocessen in je organisatie. Als je zoveel ballen in de lucht houdt, wil je zo efficiënt mogelijk met je tijd omgaan. Daarom is het ontzettend zinvol om eens kritisch te kijken naar hoe je binnen jouw team of afdeling de belangrijkste HR- en payroll bedrijfsprocessen kunt verbeteren. 

22-5-2019
Prins
Blogartikel

Prinsjesdag 2018 | De hoogtepunten voor HR- en salarisprofessionals

Op 18 september 2018 zijn tijdens Prinsjesdag de Miljoenennota en het Belastingplan 2019 gepresenteerd. We hebben de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet.

By Huub Paffen18-9-2018