1. Home>
  2. Nieuws>
  3. Salaris & beloning >
Hero 1200 x 800 Payrolling

Wat is payrolling en is het iets voor jou?

Heb je wel medewerkers nodig, maar zie je op tegen de bijkomende administratie, verplichtingen en risico’s van het werkgeverschap? Dan is payrolling een interessante oplossing voor jou. Want jij wint tijd, efficiëntie, comfort en gemoedsrust. Zodat je volop kunt focussen op wat telt: je business en team vlot doen draaien.

 

    Wat is payrolling in een notendop?

    Door nieuwe of huidige medewerkers op de loonlijst van een payrollonderneming zoals SD Worx te zetten, besteed je het juridische werkgeverschap uit. De payrollonderneming neemt met andere woorden alle salarisadministratie en arbeidsrechtelijke risico’s over, terwijl op de werkvloer zelf niets verandert.

       

      Goede afspraken maken goede vrienden

      Bij payrolling bepaal jij als klant nog altijd zelf de kerntaken. Jij werft en selecteert, maakt afspraken over het salaris en de arbeidsvoorwaarden, voert beoordelingsgesprekken… Net zoals je dat bij een medewerker op jouw loonlijst zou doen. Maar: de payrollonderneming is de werkgever op het arbeidscontract en regelt alle personeels- en salarisadministratie.

      Ook de loondoorbetalingen en verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid, jaaropgaven, pensioenopbouw, verzuim- en ontslagprocedures en verwerking van cao- en wetswijzigingen, bijvoorbeeld, neemt de payrollonderneming voor haar rekening. Daar hoef jij je als klant dus allemaal niet (meer) mee bezig te houden.

      Kortom: bij payrolling heb je enkel de lusten en niet de lasten van het werkgeverschap.

       

        Wanneer is payrolling niets voor jou?

        Als je op zoek bent naar een extra paar handen om binnenkort een werkpiek op te vangen. Dan schakel je beter een uitzendbureau in met een mooie database aan kandidaten. Het stelt je dan de juiste persoon ter beschikking die je komt versterken.

         

          Payrolling, een win-win voor jou én je werknemer

          Jij wint:

          • gemoedsrust en ontzorging: geen risico’s, zorgen en rompslomp bij ziekte
          • tijd: geen administratie, geen continue opvolging van de complexe arbeidswetgeving
          • budgetteringskracht: geen onverwachtse kosten
          • gespecialiseerd advies: je hoeft geen HR-team in huis te nemen en kunt altijd op de raad van experts rekenen die mee zijn met HR en bijbehorende wetgeving

          Je medewerker wint:

          • een arbeidscontract bij een professionele, stabiele werkgever
          • een HR-aanspreekpunt bij experts ter zake
          • dubbele baangarantie: stopt het werk bij de klant of is er een reorganisatie of faillissement, dan blijft het dienstverband met SD Worx Payrolling lopen. De betrokken werknemer wordt dan zo snel mogelijk van werk-naar-werk begeleid, wat door de schaalgrootte van SD Worx makkelijker kan.

           

            Is er dan geen nadeel aan payrolling?

            Je betaalt uiteraard voor de dienstverlening. Tegelijk is payrolling een besparing, want je wint heel wat tijd die je productief kunt besteden, je bespaart op HR en je vermijdt de financiële kater bij een langdurig zieke werknemer.

              Ook benieuwd naar payrolling?

              Laat het ons weten en we nemen snel contact op voor een vrijblijvend gesprek.

                Contacteer ons