1. Home>
  2. Nieuws>

Welzijn & gezondheid

Als werkgever is het van belang dat je medewerkers op een prettige en gezonde manier hun werkzaamheden kunnen uitvoeren, en de ruimte hebben om een balans te vinden die goed in hun leven past.

welzijn-1200x800
Contenttypes
no-alt
Blogartikel

Mag ik mijn werknemers verplichten een corona zelftest te doen?

Mag een werkgever van zijn werknemers vragen om op bepaalde moment een zelftest te doen? Over deze vraag heeft Rechtbank Amsterdam zich op 14 december 2021 uitgesproken. Je lees de uitspraak in dit artikel. 

17-1-2022
Gezonde lunchmaaltijden wel of niet gericht vrijgesteld
Blogartikel

Gezonde lunchmaaltijden wel of niet gericht vrijgesteld?

“Nee, natuurlijk niet!”, denk je dan wellicht meteen. Een werkgever met ruim 200 werknemers dacht daar anders over. Samen met een diëtist heeft hij gezonde lunchmaaltijden samengesteld en deze kosteloos aan zijn werknemers aangeboden. De lunchmaaltijden bevatten een vastgestelde minimum hoeveelheid groenten en werden bereid zonder toevoegingen zoals zout, suiker en E-nummers.

28-7-2021
Terug van vakantie_ Begin eerst met het verwijderen van rommel uit je mailbox
Blogartikel

Terug van vakantie? Begin eerst met het verwijderen van rommel uit je mailbox.

Je komt net terug van een welverdiende vakantie, gaat aan je bureau zitten en wordt begroet door een overvolle mailbox. Weg ontspannen gevoel... Hoe pak je die overvloed aan mailtjes aan en hoe beperk je de stress op je eerste werkdag na een vakantie?

25-8-2020
Bike
Blogartikel

Je werknemers meer laten bewegen? Ontdek de (fiscale) mogelijkheden van de fiets

Sinds 1 januari 2020 is er een nieuwe fiscale regeling voor de ter beschikking gestelde fiets. Tot 1 januari 2020 was het al mogelijk om via een fietsplan een fiets ter beschikking te stellen, maar de regeling werd als erg complex ervaren. Om het privévoordeel te bepalen waren de werkelijke kosten en de verhouding kilometers privé/zakelijk van belang. 

By Jasper van den Bergen3-3-2020
Vorsicht Ferienjob! Was Arbeitgeber zu beachten haben
Blogartikel

Zo tover je 25 vakantiedagen om in 56 vrije dagen

Het vraagt wat puzzel- en rekenwerk, maar wie zijn vakantiedagen voor 2020 zorgvuldig plant rond de feestdagen kan bijna dubbel zo lang op vakantie. Al is daar in de praktijk wel heel veel goede wil van de werkgever bij nodig, zo waarschuwt Wilma Engels, juriste arbeidsrecht bij SD Worx.

By Wilma Engels16-12-2019
De 7 grootste frustraties op de werkvloer
Blogartikel

De 7 grootste frustraties op de werkvloer

Je komt op kantoor en ontdekt dat het rapport van je collega nog steeds niet af is. Terwijl de deadline toch echt vorige week was. Je bereidt je voor op de eerste meeting van de dag. Eenmaal binnen blijk je vrijwel de enige te zijn die zijn papieren op orde heeft. Weer een half uur verspild.

By Lucas Polman19-3-2018